Η κατανάλωση ψαριού «ασπίδα» ενάντια στα εγκεφαλικά

Οι προστατευτικές ιδιότητες κρύβονται στο ψάρι και όχι στα συμπληρώματα, σύμφωνα με νέα ευρήματα.
Το ψάρι περιέχει έναν «θησαυρό» θρεπτικών ουσιών με πολύτιμη προστατευτική δράση για τον οργανισμό, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Λονδίνο 
Τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου μειώνει σημαντικά η κατανάλωση ψαριού τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, όπως είδαν βρετανοί επιστήμονες.
Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ προχώρησαν σε μετα-ανάλυση προηγούμενων μελετών στην οποία είχαν συμμετάσχει συνολικά 800.000 άτομα από 15 χώρες. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι η λήψη συμπληρωμάτων ω-3 λιπαρών οξέων δεν συνέβαλε στον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης εγκεφαλικών.





ΤΟ ΒΗΜΑ - Η κατανάλωση ψαριού «ασπίδα» ενάντια στα εγκεφαλικά - science - Ιατρική – Βιολογία