Πώς θα διακρίνετε την αλλεργία από την ίωση

Από το: «Οι νέες θεραπείες για τις αλλεργίες» (http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=3185&la=1)
Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας κ. Καλλιόπη Κόντου-Φίλη αναλύει τις αλλεργίες της άνοιξης, περιγράφει τα συμπτώματά τους και εντοπίζει τα αλλεργιογόνα του ελληνικού χώρου. Επίσης, ενημερώνει για τις νέες μορφές θεραπείας και δίνει πρακτικές οδηγίες για πρόληψη.



«Η αλληλοεπικάλυψη των συμπτωμάτων αλλεργίας και λοίμωξης είναι συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα στο αναπνευστικό σύστημα, αφού τα συμπτώματαόπως βήχας καταρροή φτερνίσματα, δακρύρροια, ερεθισμός ματιών κ.λπ.μπορεί να εμφανιστούν και στις δύο περιπτώσεις» επισημαίνει η κ. Κόντου. Μπορείτε να τα διακρίνετε από τα εξής σημεία:

• Οι λοιμώξεις συχνά προκαλούν πυρετό, ενώ είναι δυνατόν να υπάρχουν και συνοδά συμπτώματα κακουχίας, καταβολής δυνάμεων, πόνων στα οστά και τους μυς.

• Η καταρροή στην αλλεργική ρινίτιδα και η δακρύρροια στην επιπεφυκίτιδα είναι διαυγής σαν νεράκι, ενώ στη λοίμωξη πυκνόρρευστη και κιτρινωπή.

• Ο κνησμός- ιδιαίτερα όταν είναι έντονος και επεκτείνεται στη στοματική κοιλότητα ή τα αυτιά χαρακτηρίζει την αλλεργία.

Περισσότερα