ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ο απολογισμός.


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα υγείας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου, στην αίθουσα Άστρα, στην ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, με θέμα “Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την Στεφανιαία Νόσο” με διοργανωτή τον καρδιολόγο ΜΕΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ και ομιλητές τους ΛΑΖΑΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ, Επ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.
Καλεσμένος ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ που έκανε την Έναρξη της Ημερίδας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αναφέρθηκε στην μεταφορά του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ραφήνας στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης, την καλύτερη οργάνωση των Κέντρων Υγείας στην ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ και ΣΠΑΤΑ και την απόσπαση των ιατρών από το ΙΚΑ ΡΑΦΗΝΑΣ προς τα Κέντρα Υγείας και το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο όπου θα είναι Κέντρο Εφημερίας. Έδωσε συγχαρητήρια στο Κ. ΜΕΞΗ για την άρτια οργάνωση της ημερίδας και είπε ότι θα δώσει την βοήθειά του σε ανάλογες εκδηλώσεις που έχουν σκοπό την πρόληψη.


Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο καρδιολόγος ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΞΗΣ που αναφέρθηκε στον σκοπό της πρόληψης και των παραγόντων κινδύνου της στεφανιαίας νόσου. Αναφέρθηκε ότι οι ημερίδες υγείας που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο βοηθούν πάρα πολύ μέσω της πρόληψης.
Άριστοι οι ομιλητές με απλά λόγια αναφέρθηκαν στην Υπέρταση στην Χοληστερίνη – Κάπνισμα και στο Σακχαρώδη διαβήτη όπως και στην Στεφανιογραφία και τα στεντ.

Μύθοι και πραγματικότητες με τον κύριο Χαράλαμπο Βλαχόπουλο να προβάλλει στεφανιογραφίες - μπαλονάκια - και τον τρόπου που πραγματοποιείται η αγγειοπλαστική τόσο κατά τη διάρκεια του εμφράγματος του μυοκαρδίου όσο και σε προγραμματισμένα ραντεβού.
Τα νεότερα δεδομένα για την χοληστερίνη και την υπέρταση που αναφέρθηκαν από τους ομιλητές προκάλεσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Παρόντες και οι γιατροί από τον Σύλλογο Ιατρών Ανατολικής Αττικής, που πήραν το λόγο και συμπλήρωσαν με τις τοποθετήσεις τους, ο παθολόγος Ν. ΤΟΥΡΟΥΚΗΣ, ο Διευθυντής του ΙΚΑ Ραφήνας Β. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, η Παθολόγος ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΡΕΚΑ ΕΜΗ, ο Ορθοπαιδικός Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ, η κα Ε. ΜΑΚΡΥΝΩΡΗ αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ με τον ρόλο του καθηγητή – Γυμναστή.
Ο Πρόεδρος Αντικαπνιστών Ελλάδος Γ.ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, οι ιατροί Κ. ΜΠΛΑΤΣΟΥΚΑΣ, Μ. ΤΖΩΡΤΖΑΚΑΚΗ, Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση, υπέβαλε ερωτήσεις και συμμετείχε στη συζήτηση.
Η ημερίδα έκλεισε με την υπόσχεση του οργανωτή του Κ. ΜΕΞΗ να πραγματοποιηθεί κατά τον Σεπτέμβριο, ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα την ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΝΟΣΟ.