Ελυσαν τον γρίφο του καρκίνου

http://www.tanea.gr/news/world/article/5008862/elysan-ton-grifo-toy-karkinoy/


Πρωτοποριακή ανακάλυψη 200 ερευνητικών κέντρων προβλέπει την εκδήλωση της νόσου

Γιάννης Δεβετζόγλου  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08:00 |
           
Την πιο σημαντική ανακάλυψη στην Ιστορία της πρόληψης του καρκίνου ανακοίνωσαν χθες ειδικοί από 200 επιστημονικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Η εξέταση που εφηύραν μπορεί να εντοπίζει τον καρκίνο πολλά χρόνια προτού εκδηλωθεί, κάτι που αυξάνει 95% τις πιθανότητες του πάσχοντος να τον νικήσει. Η εξέταση αφορά τρεις μορφές της νόσου, εκείνες του προστάτη, του μαστού και των ωοθηκών.

«Οι εξετάσεις αυτές τεχνολογικά είναι έτοιμες και μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν», λέει στα «ΝΕΑ» ο επικεφαλής των μελετών για τα γονίδια BRC1 kai BRC2 (καρκίνο του μαστού) ερευνητής Αντώνης Αντωνίου, ο οποίος είναι ειδικός στη γενετική επιδημιολογία στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό έρευνας του καρκίνου Cancer Research UK και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Αλόη…φυτό της αρχαιότητας με σύγχρονες ιδιότητες!

ΠΗΓΗ

Φυτό της αθανασίας»…ελιξίριο μακροζωίας…αυτή η «πικρή και γυαλιστερή ουσία» έχει χρησιμοποιηθεί από διαφορετικούς πολιτισμούς για διαφορετικούς λόγους από επουλωτικό δερματικών παθήσεων έως καθαρτικό, καταπραϋντικό του στομάχου, αφροδισιακό και αντί-φλεγμονώδες.
Η Aloe Vera έχει τόσες πολλές «θεραπευτικές ικανότητες» που πιστεύεται ότι ο Μ. Αλέξανδρος αιχμαλώτισε ένα νησί στον Ινδικό Ωκεανό προκειμένου να αποκτήσει το φυτό και να το χρησιμοποιήσει για την ανακούφιση των πληγών των στρατιωτών του. Ωστόσο, η «φήμη» της στον δυτικό κόσμο διαδόθηκε από τους Ισπανούς, οι οποίοι την καλλιεργούσαν και τη χρησιμοποιούσαν για τη αντιμετώπιση στομαχικών και εντερικών διαταραχών.

Άσκηση και καρδιά

Άσκηση και καρδιά

Για να βρίσκεται η καρδιά σας στην καλύτερη κατάσταση χρειάζεται σωματική άσκηση 3-5 φορές την εβδομάδα σε ένταση και ρυθμό τέτοιο που η καρδιακή συχνότητα να διατηρείται σε ένα επίπεδο-στόχο για 20-45 λεπτά, καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Η καλύτερη άσκηση είναι η αερόβια άσκηση η οποία γυμνάζει την καρδιά και το υπόλοιπο σώμα
Για να υπολογίσετε τη δική σας άριστη, μέγιστη, καρδιακή συχνότητα - στόχο πρέπει να μετρήσετε τη συχνότητα σε ηρεμία μετρώντας τους παλμούς της καρδιάς για 1 λεπτό. Μετά μπορείτε να κάνετε τους υπολογισμούς που φαίνονται στον πίνακα.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΡΙΩΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ
220 μείον την ηλικία σας
=A
Α μείον τη συχνότητα ηρεμίας
=B
Β Χ 0,55
=C1
Β Χ 0,80
=C2
C1 +συχνότητα ηρεμίας
=D1
C2 + συχνότητα ηρεμίας
=D2
Από D1 έως D2 είναι η ζώνη που πρέπει να κυμαίνεται η δική πας συχνότητα- στόχος

Αν π.χ. είστε 50 χρονών και σε ηρεμία η καρδιακή συχνότητα είναι 70 παλμοί τότε: 220-50 =170,
170-70=100,
100 Χ 0,55=55,
100 Χ 0,80=80,
55+70=125,
80+70+150. Άρα η άριστη καρδιακή συχνότητα για σας είναι από 125-150.
Τι πρέπει να προσέχετε:
1. Πριν ξεκινήσετε άσκηση συμβουλευθείτε το γιατρό σας.
2. Η άσκηση θα πρέπει να ξεκινάει με προθέρμανση και να τελειώνει με ‘’αποθέρμανση’’. Οι δυο αυτοί περίοδοι πρέπει να καταλαμβάνουν το 20% του συνολικού χρόνου άσκησης.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

16/11/07

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΣΗ
Η αυξημένη αρτηριακή πίεση είναι ένα αρκετά σύνηθες κλινικό φαινόμενο: Ένας στους τέσσερις ενήλικες άνω των 50 έχουν υπέρταση και ορισμένοι από αυτούς δεν το γνωρίζουν. Η υπέρταση καθώς μεγαλώνουμε προκύπτει επειδή τα τοιχώματα των αρτηριών μας χάνουν ένα μέρος της ελαστικότητας τους και γίνονται πιο ‘σκληρά’. Ορισμένοι παράγοντες του τρόπου ζωής μας, όπως το κάπνισμα ή η λανθασμένη διατροφή μπορεί να επισπεύσουν την παρουσία της υπέρτασης.

Αν η υπέρταση δεν αντιμετωπιστεί κλινικά αυξάνει το ρίσκο για καρδιαγγειακά νοσήματα, νεφροπάθεια και βλάβη στους οφθαλμούς. Το θετικό όμως είναι ότι μικρές αλλαγές στη διατροφή μπορούν συμβάλλουν αποτελεσματικά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Λοιπόν πρέπει να μειώσω το αλάτι?
Ναι. Η μείωση της κατανάλωσης αλατιού θα σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση. Στην αρχή ίσως σας φανεί δύσκολο, αλλά στην πορεία θα το συνηθίσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε περισσότερα μπαχαρικά, μυρωδικά, λέμόνι ή ξύδι για τη βελτίωση της γεύσης του φαγητού.
Τα ¾ του αλατιού που καταναλώνουμε βρίσκονται στα βιομηχανοποιημένα προιόντα όπως τα κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα, οι έτοιμες σούπες και οι σάλτσες (κυρίως αυτές που βρίσκονται υπό τη μορφή σκόνης), το ψωμί, οι φρυγανιές ή τα κράκερς. Για αυτό είναι προτιμότερο όπου και όταν μπορείτε να μαγειρεύετε με φρέσκα υλικά και να μην χρησιμοποιείτε προπαρασκευασμένα ή καταψυγμένα χάριν ευκολίας.
Διαφορετικά, καλό θα ήταν να ελέγχετε τις διατροφικές επιγραφές των προιόντων και να επιλέγετε όσα έχουν λιγότερο από 0.25γρ αλατιού ανά 100γρ προϊόντος.

H υπέρταση φοβάται την άσκηση

του Νίκου Κουρεμένου

Η υπέρταση, που συχνά αποκαλείται και «σιωπηλός δολοφόνος», επειδή δεν παρουσιάζει συμπτώματα, συνδέεται με πολλές δυσάρεστες συνέπειες για τη συνολική υγεία μας αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά και έγκαιρα. Όσοι κάνουν καθιστική ζωή έχουν 30-50% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υπέρταση, σε σχέση με αυτούς που είναι σωματικά πιο δραστήριοι. Τα υπερτασικά άτομα κρίνεται απολύτως απαραίτητο να αλλάξουν τρόπο ζωής για να αντιμετωπίσουν και να ελέγξουν την υπέρτασή τους και σίγουρα το σημαντικότερο είναι να συμπεριλάβουν την άσκηση στο πρόγραμμά τους. Φυσικά, αυτό θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα γιατρό και σύμφωνα με τις οδηγίες του. Εμείς σας παραθέτουμε τις πλέον πρόσφατες οδηγίες κορυφαίων οργανισμών, όπως του Παγκόσμιου Oργανισμού Υγείας, της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης και της Αμερικανικής Αθλητιατρικής Ένωσης.


ΠΟΤΕ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΠΙΕΣΗ
Η πίεση αυξάνεται με την ηλικία.
Η συστολική (η λεγόμενη «μεγάλη») συνεχίζει να αυξάνεται στην ενήλικη ζωή, ακολουθώντας την προοδευτική αρτηριακή σκλήρυνση, ενώ η διαστολική (η «μικρή») ισορροπεί κατά την έκτη δεκαετία της ζωής και μετά μειώνεται. Επίσης την πίεση αυξάνουν το κάπνισμα, το στρες και η παχυσαρκία. Πρόσφατα, τα όρια της υπέρτασης μειώθηκαν και ορίστηκαν ως εξής: 140 (συστολική) και / ή 90 (διαστολική), δηλαδή στις τιμές που μέχρι τώρα θεωρούνταν φυσιολογικές, ενώ σήμερα φυσιολογικές θεωρούνται οι τιμές 120/80.
Συνέπειες της υπέρτασης
Η υπέρταση συνδέεται με αυξημένα περιστατικά καρδιαγγειακών παθήσεων, όλων των αιτίων που οδηγούν σε εγκεφαλικά, στεφανιαίες καρδιακές παθήσεις, καρδιακές ανακοπές, περιφερειακές αρτηριακές παθήσεις, ακόμη και θανάτους. Πολύ πρόσφατα, στη μελέτη Framingham Heart Study, οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι συμμετέχοντες με αυξημένη πίεση (συστολική 130– 139 ή διαστολική 85–89 mmHg) είχαν αυξημένα ποσοστά καρδιαγγειακών επεισοδίων σε σχέση με αυτούς των οποίων η πίεση βρισκόταν σε κανονικά επίπεδα (120 - 80 mmHg).

Αρτηριακή υπέρταση = υψηλή πίεση

Αρτηριακή υπέρταση = υψηλή πίεση

Αρτηριακή υπέρταση είναι η αύξηση της αρτηριακής πίεσης (της πίεσης του αίματος που κυκλοφορεί στις αρτηρίες) σε επίπεδα που μακροχρονίως συνεπάγονται αύξηση του κινδύνου νόσησης και θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα (όπως είναι το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και η στηθάγχη ή το έμφραγμα). Όσο υψηλότερη είναι η συστολική (μεγίστη, "μεγάλη") και/ή η διαστολική (ελαχίστη, "μικρή") πίεση, τόσο αυξάνει και ο κίνδυνος. Ωστόσο, τα όρια της αρτηριακής πίεσης που διακρίνουν τα νορμοτασικά από τα υπερτασικά άτομα είναι εκείνα κάτω από τα οποία η ελάπωση της αρτηριακής πίεσης με θεραπευτική παρέμβαση εξουδετερώνει τον κίνδυνο σε επίπεδο πληθυσμού.
πληροφορίες για την υπέρταση - υψηλή πίεση Υπέρταση θεωρείται η σταθερή αύξηση της συστολικής αρτηριακής πίεσης σε 140 mmHg (χιλιοστά στήλης υδραργύρου) ή περισσότερο και/ή της διαστολικής πίεσης σε 90 mmHg ή περισσότερο. "Σταθερή αύξηση" σημαίνει την επανειλημμένη διαπίστωση αυξημένων τιμών σε συνθήκες ηρεμίας. Οι τιμές αυτές ισχύουν για όλες τις ηλικίες μετά την ενηλικίωση. Στις αναπτυγμένες χώρες το 1/4 περίπου των ενηλίκων παρουσιάζει αυξημένες τιμές αρτηριακής πίεσης. Επειδή η αρτηριακή πίεση αυξάνει με την ηλικία, η υπέρταση είναι συχνότερη στους ηλικιωμένους. Πριν από την εμμηνόπαυση η υπέρταση είναι σπανιώτερη στις γυναίκες από όσο στους άνδρες, αλλά μετά απ' αυτήν γίνεται εξ' ίσου συχνή.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος της υπέρτασης σε επίπεδο πληθυσμού συναντά ως εμπόδιο τις λανθασμένες αντιλήψεις που έχουν από χρόνια επικρατήσει στο κοινό. Τους "μύθους" αυτούς

Επτά πόνοι που δεν πρέπει να αγνοείτε



Ο πόνος είναι η κυριότερη αιτία για την οποία πηγαίνουμε στον γιατρό, με το 30% των επισκέψεων σε ιατρεία και πάνω από το 50% των διακομιδών στα νοσοκομεία να αφορούν πόνο σε κάποιο σημείο του σώματος.

Επειδή είναι τόσο συχνός, οι περισσότεροι είμαστε αρκετά συγχρονισμένοι με το σώμα μας, ώστε να ξέρουμε πότε συνιστά απλή ενόχληση. Τα δύσκολα αρχίζουν όταν παρουσιάζεται ένας ασυνήθιστος πόνος, ο οποίος ναι μεν μας ανησυχεί αλλά δεν είμαστε κιόλας σίγουροι για το αν σηματοδοτεί κάτι σοβαρό ή όχι.

Αμερικανοί ειδικοί στην καρδιολογία, την εσωτερική παθολογία, την γηριατρική και την ψυχιατρική εξηγούν ποιους πόνους δεν πρέπει ποτέ να αγνοούμε, αλλά αντιθέτως να θέτουμε αμέσως υπ’ όψιν του γιατρού.

Οι γυναίκες αγαπάνε τον ύπνο, αλλιώς "πω, πω νεύρα"!


Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες και όταν δεν κοιμούνται επαρκώς, τότε επηρεάζεται σημαντική η ψυχική τους διάθεση.
«Διαπιστώσαμε ότι οι γυναίκες έχουν εντονότερη καταθλιπτική διάθεση, περισσότερο θυμό και εχθρότητα νωρίς το πρωί», εξηγεί ο ερευνητής Δρ Μπρέους από το Πανεπιστήμιο Ντιούκ της Βόρειας Καρολίνα. Η αιτία αυτής της έντασης και της εχθρότητας είναι η έλλειψη ύπνου και το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες από τους άνδρες στον ανεπαρκή ύπνο.
Μια πιθανή εξήγηση γι’ αυτή την ευπάθεια είναι ότι ο γυναικείος εγκέφαλος επιτελεί περισσότερα έργα παράλληλα (multi tasking) οπότε έχει ανάγκη και από περισσότερη ξεκούραση. Ορισμένοι ειδικοί μάλιστα έχουν εκτιμήσει ότι οι γυναίκες έχουν ανάγκη 20 λεπτά περισσότερο ύπνου σε σχέση με τους άνδρες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η έλλειψη ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης καρδιαγγειακών νόσων, εγκεφαλικού και κατάθλιψης. Από την άλλη μεριά διαπιστώθηκε ότι η υγεία των ανδρών σπανίως επηρεάζεται από την έλλειψη ύπνου.

Βρέθηκε το εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα!


Βρέθηκε το εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα!

Μετά από 25 χρόνια έρευνας για τις ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, οι ερευνητές και οι επιστήμονες του Κέντρου Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) της Αβάνας, κατάφεραν να αναπτύξουν το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα.
Η δραστική ουσία του φαρμάκου στο εμβόλιο, βασίζεται σε «μια πρωτεΐνη που όλοι έχουμε, όταν ο καρκίνος είναι ανεξέλεγκτος». «Ο παράγοντας επιδερμικής αύξησης έχει σχέση με τον συνολικό πολλαπλασιασμό των κυττάρων», είπε ο Γκιζέλα Γκονζάλες, επικεφαλής ερευνητής του έργου. «Το φάρμακο θα μπορούσε να…. μετατρέψει τον καρκίνο σε μια διαχειρίσιμη χρόνια ασθένεια, με τη δημιουργία αντισωμάτων έναντι των πρωτεϊνών που πυροδότησαν τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων», ανέφερε.
Το ανοσοποιητικό εμβόλιο ενδείκνυται σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα σε στάδια τρία και τέσσερα, χωρίς να εμφανίζει θετική απάντηση σε άλλα είδη θεραπειών, όπως την χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία, είπε ο εμπειρογνώμονας.
«Δεν είναι δυνατόν να προληφθεί η ασθένεια, αλλά το εμβόλιο αυτό βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε. Είπε ότι το CimaVax-EGF έχει περάσει από κλινικές μελέτες και δοκιμές σε πάνω από 1.000 ασθενείς σε όλο το νησί και σήμερα διανέμεται δωρεάν σε όλα τα νοσοκομεία του νησιωτικού έθνους της Καραϊβικής. Ο Γκονζάλες είπε επίσης, ότι οι ερευνητές του CIM σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την ίδια αρχή της CimaVax-EFG στην θεραπεία άλλων καρκινικών όγκων, όπως του προστάτη, της μήτρας και του μαστού.
Ο καρκίνος του πνεύμονα θεωρείται ως ένας από τα πιο σοβαρούς, κοινούς και θανατηφόρους καρκίνους του κόσμου και είναι πιο συνηθισμένος ανάμεσα στους καπνιστές. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ασθένεια σκοτώνει συνολικά 5 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο, και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί μέχρι και σε 8 εκατομμύρια μέχρι το 2030,αν δεν αλλάξουν οι συνήθειες του καπνίσματος.
Στην Κούβα, όπως και πολλές άλλες αναπτυσσόμενες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, το κάπνισμα (ιδιαίτερα πούρου) θεωρείται ως ένα σύμβολο κοινωνικής θέσης. Ο καρκίνος του πνεύμονα, σκοτώνοντας περίπου 20.000 ανθρώπους το χρόνο στη χώρα της Καραϊβικής, θεωρείται σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία και είναι η κύρια αιτία θανάτου σε 12 από 15 επαρχίες της χώρας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε τι προκαλεί το γάλα στον καφέ…


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε τι προκαλεί το γάλα στον καφέ…

Όταν πίνουμε τον καφέ μας συνήθως προσθέτουμε γάλα για να τον κάνουμε πιο ελαφρύ και γευστικό…
Η συνήθειά μας αυτή έχει όμως σαν αποτέλεσμα την αύξηση αποβολής του ασβεστίου από τον οργανισμό μας.
Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα συνδυαστεί με υψηλή ποσότητα καφεΐνης αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου στα ούρα και προκαλείται αυξημένη έκκριση ασβεστίου στο έντερο.
Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι ο συνδυασμός του καφέ με το γάλα είναι αρκετά βαρύς για το στομάχι.
Ο λόγος είναι ότι η καζεΐνη του γάλακτος πήζει όταν έρχεται σε επαφή με την καφεΐνη του καφέ, με αποτέλεσμα προκαλεί στομαχικές διαταραχές, κοιλιακοί πόνοι και φουσκώματα

Αντιβιοτικό μπορεί να προκαλεί επικίνδυνη αρρυθμία

ΠΗΓΗ: http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=16896&la=1
Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα

Η Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ προειδοποίησε σήμερα ότι το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη ενδέχεται να προκαλέσει επικίνδυνη καρδιακή αρρυθμία σε μερικούς ασθενείς.

Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην «Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας» (NEJM) τον περασμένο Μάιο συνέκρινε τον κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου από διάφορα αντιβακτηριακά (σ.σ. αντιβιοτικά) φάρμακα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως η αζιθρομυκίνη φέρει τον υψηλότερο κίνδυνο.

Βρέθηκε το εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα!



Βρέθηκε το εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα!

 

Μετά από 25 χρόνια έρευνας για τις ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, οι ερευνητές και οι επιστήμονες του Κέντρου Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) της Αβάνας, κατάφεραν να αναπτύξουν το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα.
Η δραστική ουσία του φαρμάκου στο εμβόλιο, βασίζεται σε «μια πρωτεΐνη που όλοι έχουμε, όταν ο καρκίνος είναι ανεξέλεγκτος». «Ο παράγοντας επιδερμικής αύξησης έχει σχέση με τον συνολικό πολλαπλασιασμό των κυττάρων», είπε ο Γκιζέλα Γκονζάλες, επικεφαλής ερευνητής του έργου. «Το φάρμακο θα μπορούσε να…. μετατρέψει τον καρκίνο σε μια διαχειρίσιμη χρόνια ασθένεια, με τη δημιουργία αντισωμάτων έναντι των πρωτεϊνών που πυροδότησαν τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων», ανέφερε.
Το ανοσοποιητικό εμβόλιο ενδείκνυται σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα σε στάδια τρία και τέσσερα, χωρίς να εμφανίζει θετική απάντηση σε άλλα είδη θεραπειών, όπως την χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία, είπε ο εμπειρογνώμονας.
«Δεν είναι δυνατόν να προληφθεί η ασθένεια, αλλά το εμβόλιο αυτό βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε. Είπε ότι το CimaVax-EGF έχει περάσει από κλινικές μελέτες και δοκιμές σε πάνω από 1.000 ασθενείς σε όλο το νησί και σήμερα διανέμεται δωρεάν σε όλα τα νοσοκομεία του νησιωτικού έθνους της Καραϊβικής. Ο Γκονζάλες είπε επίσης, ότι οι ερευνητές του CIM σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την ίδια αρχή της CimaVax-EFG στην θεραπεία άλλων καρκινικών όγκων, όπως του προστάτη, της μήτρας και του μαστού.

Ελληνική καινοτομία για νερό χωρίς αρσενικό

Ελληνική καινοτομία για νερό χωρίς αρσενικό

Ελληνική καινοτομία για νερό χωρίς αρσενικό
Μια σπουδαία ελληνική καινοτομία έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα και διεθνώς.
Μια ελληνική κοινοπραξία, αξιοποιώντας ορθά το χρηματοδοτούμενο ερευνητικό πρόγραμμα της Ε.Ε., μελέτησε και ανέπτυξε ένα επαναστατικό προσροφητικό υλικό το οποίο με πολύ απλό τρόπο και σιγουρα οικονομικό, απομακρύνει ολοκληρωτικά το αρσενικό απο το πόσιμο νερό.
Πρόγραμμα AquAsZero
Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα AquAsZero. Η καινοτομία ειναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ και του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης καθώς και άλλων ερευνητικών ιδρυμάτων απο την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι το χαμηλού κόστους υλικό θα χρησιμοποιηθεί ευρέως στις νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, και ότι μπορεί να αντικαταστήσει τα συμβατικά υλικά που χρησιμοποιούνται στα υπάρχοντα συστήματα επεξεργασίας νερού.
Το υλικό που εξουδετερώνει το καρκινογόνο αρσενικό, είναι κατάλληλο για την επεξεργασία νερού τόσο σε βιομηχανικό όσο και σε οικιακό επίπεδο.
ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Το αρσενικό στο νερό είναι ένα απο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η χώρα μας, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αγγλία, η Γερμανία άλλα και η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Φινλανδία. Η κατανάλωση νερού υψηλής περιεκτικότητας σε αρσενικό μπορεί να προκαλέσει ασθένειες του δέρματος, διαταραχές στα αιμοφόρα αγγεία, διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο στην κύστη, τους πνεύμονες και τα νεφρά. Μέχρι πρότινος πάντως, υπήρχαν μόνο αποσπασματικές λύσεις για την απομάκρυνση της επικίνδυνης αυτής ουσίας.

4+1 καθημερινές συνήθειες που επιβαρύνουν τη μέση σας

4+1 καθημερινές συνήθειες που επιβαρύνουν τη μέση σας

Ο πόνος στη μέση δεν προκαλείται μόνο, όταν κάποιος κοιμάται σε μία περίεργη και άβολη στάση ή σηκώσει απότομα κάποιο βαρύ φορτίο. Υπάρχουν τουλάχιστον 5 καθημερινές δραστηριότητες, που... οι περισσότεροι κάνουμε και άθελά μας επιβαρύνουμε σοβαρά τη μέση και την πλάτη μας.

Ο πόνος στη μέση και την πλάτη, σύμφωνα με έρευνες, στέλνει περισσότερους ασθενείς στον γιατρό, από οποιαδήποτε άλλη ιατρική πάθηση, εκτός της γρίπης. Πρόκειται για την 5η κατά σειρά αιτία, στην κατάταξη των πιο συνηθισμένων αιτιών νοσηλείας και την 3η στη λίστα των συνηθέστερων χειρουργικών επεμβάσεων.

Με άλλα λόγια, ο πόνος στη μέση είναι μία πάθηση, που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Για τον λόγο αυτό, το click@Life σας παραθέτει τις 5 καθημερινές συνήθειες, που επιβαρύνουν τη μέση σας.

Το σεξ «παυσίπονο» για τους πονοκεφάλους

Το σεξ «παυσίπονο» για τους πονοκεφάλους

           






Μια από τις κλασικές – τουλάχιστον σύμφωνα με τον… λαϊκό μύθο – δικαιολογίες για την αποφυγή του σεξ είναι το «έχω πονοκέφαλο». Και όμως, όπως δείχνει μια νέα μελέτη, όταν κάποιος από τους δύο συντρόφους έχει πονοκέφαλο το καλύτερο θα ήταν να καταφύγει στο σεξ, το οποίο αποδεικνύεται το καλύτερο… παυσίπονο!

Μερική ή ολική ανακούφιση της ημικρανίας στο… κρεβάτι

Ομάδα νευρολόγων από το Πανεπιστήμιο του Μύνστερ στη Γερμανία ανακάλυψε ότι η σεξουαλική πράξη μπορεί να οδηγήσει σε «μερική ή και ολική» ανακούφιση από τους πόνους των ημικρανιών. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό «Cephalalgia» της Διεθνούς Εταιρείας για τους Πονοκεφάλους περισσότεροι από τους μισούς πάσχοντες από ημικρανίες που έκαναν σεξ κατά τη διάρκεια μιας κρίσης ημικρανίας εμφάνισαν βελτίωση των συμπτωμάτων τους.

Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο

Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο

Θα χορηγούνται δωρεάν φάρμακα σε όσους αδυνατούν να τα προμηθευτούν

Την ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου στον δήμο Άργους- Μυκηνών αποφάσισε, στην τελευταία συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και ψήφισε τον κανονισμό λειτουργίας του.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτριος Κρίγγος, ευχαρίστησε τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας, για την καθοριστική συμβολή τους στην οργάνωση και λειτουργία της νέας κοινωνικής δομής που αναπτύσσει ο δήμος.

Ο κ. Κρίγγος πρόσθεσε, ότι «η οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και η παροχή υπηρεσιών περίθαλψης στους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας, θεωρείται, πλέον, αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε».

Τριπλό "μπαϊ-πας" στο 401. Ξεκίνησε η Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική.Φωτογραφίες

Τριπλό "μπαϊ-πας" στο 401. Ξεκίνησε η Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική.Φωτογραφίες



Νέα εποχή ξεκίνησε το πρωί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Με επιτυχία έγινε στη νεοσυσταθείσα Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική των Ενόπλων Δυνάμεων, από ομάδα Στρατιωτικών Ιατρών και Νοσηλευτών των τριών Κλάδων, η πρώτη επέμβαση τριπλής αορτοστεφανιαίας παράκαμψης (τριπλό bypass) σε ασθενή, πατέρα δύο Αξιωματικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και παροχής υψηλής ποιότητας υγειονομικών υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά από λεπτομερή σχεδιασμό και οργάνωση, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισαν τη δημιουργία και λειτουργία της Κλινικής, η οποία στεγάζεται στη νέα πτέρυγα του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές. 

Οι υπηρεσίες της Διακλαδικής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής αφορούν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των τριών Κλάδων, τα μέλη των οικογενειών τους, αλλά και τον Ελληνικό λαό γενικότερα.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα χειρουργηθεί και δεύτερο περιστατικό , ένας απόστρατος στρατηγός.