Υπερηχογράφημα κατά τη διάρκεια της κύησης


Πότε πραγματοποιείται και τι ελέγχουν οι γιατροί

Το υπερηχογράφημα ανάπτυξης ή doppler γίνεται συνήθως μεταξύ της 28ης και της 32ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης.

Πολλοί μαιευτήρες γυναικολόγοι συμβουλεύουν η εξέταση αυτή να πραγματοποιείται σε όλες τις γυναίκες, ενώ άλλοι θεωρούν ότι πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε γυναίκες με επιπλοκές στην παρούσα ή σε προηγούμενες κυήσεις.

Ως επιπλοκές της κύησης που καθιστούν αναγκαίο το υπερηχογράφημα ανάπτυξης είναι: η προεκλαμψία, η υπέρταση κύησης, ο σακχαρώδης διαβήτης, η ενδομήτρια καθυστέρηση ανάπτυξης και ο ενδομήτριος θάνατος (σε προηγούμενη κύηση).

Σκοπός του doppler κύησης είναι ο καθορισμός της ανάπτυξης του εμβρύου και συγχρόνως η μελέτη της αιμάτωσης της μήτρας, του πλακούντα και του ίδιου του εμβρύου.

Το υπερηχογράφημα ανάπτυξης περιλαμβάνει:

- Μέτρηση μεγέθους του εμβρύου και πιο συγκεκριμένα της κεφαλής, της κοιλιάς και του μηριαίου οστού καθώς και την τελική εκτίμηση του βάρους του.

- Μέτρηση της ποσότητας του όγκου του αμνιακού υγρού του εμβρύου, του υγρού δηλαδή που περιβάλλει το έμβρυο.

- Εκτίμηση της θέσης του πλακούντα και της εμφάνισής του.

- Εξέταση των κινήσεων του εμβρύου.

Με το έγχρωμο υπερηχογράφημα ανάπτυξης εκτιμάται επίσης η ροή του αίματος στις μητριαίες αρτηρίες, στην ομφαλική αρτηρία, στη μέση εγκεφαλική αρτηρία και στο φλεβώδη

Καμία… υγεία για τους νεόπτωχους

Σε δύο κατηγορίες έχουν χωριστεί οι έλληνες ασθενείς: στους ασφαλισμένους, οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, και σε αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους... και κατ’ επέκταση την ασφαλιστική τους κάλυψη και αδυνατούν να πληρώσουν προκειμένου να νοσηλευτούν. Οσοι ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία είναι αποκλεισμένοι από το ΕΣΥ, από το σύστημα δηλαδή που ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί όλον τον κόσμο που χρήζει ιατρικής και νοσηλευτικής βοήθειας, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. Εν έτει 2012 τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο. Στο ΕΣΥ νοσηλεύονται πλέον όσοι μπορούν να πληρώσουν. Οι υπόλοιποι βρίσκουν τις πόρτες κλειστές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία της καρδιάς σας; Τα καλά νέα είναι ότι, όπως γίνεται και με τις περισσότερες άλλες αιτίες της στεφανιαίας νόσου, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση.

Tι είναι η αρτηριακή πίεση;

Η αρτηριακή πίεση είναι η δύναμη ασκεί το αίμα στις αρτηρίες.

Η αρτηριακή πίεση είναι μεταβλητή και έχει αυξομειώσεις κατά τη διάρκεια της μέρας. Η σωματική δραστηριότητα, το άγχος και ο ενθουσιασμός, μπορούν να προκαλέσουν προσωρινή αύξηση στην πίεσή σας - αυτό είναι πολύ φυσιολογικό και διαφέρει από μια διάγνωση «υψηλής αρτηριακής πίεσης».

ΟΥΛΙΤΙΔΑ! Πώς θα την προλάβεις;


 


Τι συμβαίνει με την ουλίτιδα; Τι μπορείς να κάνεις για να μην σε απασχολήσει; Πώς να αντιδράσεις αν αντιληφθείς πως υποφέρεις από αυτήν; Η χειρουργός οδοντίατρος Δ. Κωστομοίρη απαντά...

Στηρίζουν τα δόντια, φροντίζουν την υγεία του στόματος και φυσικά συμβάλουν σε ένα εντυπωσιακό χαμόγελο. Τα ούλα και η υγεία τους είναι τόσο σημαντική, όσο το να έχεις γερά και λαμπερά δόντια. Τι συμβαίνει όμως με την ουλίτιδα; Τι μπορείς να κάνεις για να μην σε απασχολήσει; Πώς πρέπει να αντιδράσεις στα πρώτα σημάδια πως υποφέρεις από αυτήν; Η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη σου δίνει όλες τις απαντήσεις.

Η διατροφική αντιμετώπιση της γαστρεντερίτιδας

Η δίαιτα που πρέπει να ακολουθούμε κατά τη διάρκεια της πάθησης

Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας παίρνουν διαστάσεις επιδημίας. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η γαστρεντερίτιδα αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή ίωση μετά το κοινό κρυολόγημα, επειδή μεταδίδεται πολύ εύκολα.

Η γαστρεντερίτιδα είναι μια πάθηση του γαστρεντερολογικού συστήματος που χαρακτηρίζεται από έντονες υδαρείς διάρροιες, εμετούς, πυρετό και κολικούς πόνους στην κοιλιά. Γαστρεντερικές διαταραχές, όπως είναι η διάρροια και ο εμετός, προκαλούνται συχνά από μολύνσεις (γαστρεντερίτιδα) ή από τροφικές δηλητηριάσεις.

Τεστ αίματος θα δείχνει πότε θα πεθάνουμε;


Πόσες φορές πολλοί άνθρωποι δεν αναρωτιούνται πότε θα πεθάνουν; Σας ακούγεται μακάβριο; Είναι πραγματικά, αλλά είναι και μια σκέψη που πολλοί άνθρωποι κάνουν. Άλλους τους πιάνει άγχος και την αποβάλλουν από το μυαλό ενώ πολλοί δεν θέλουν καν να γνωρίζουν πότε θα έρθει το τέλος. Η ουσία είναι ότι επιστήμονες θεωρούν πως με ένα τεστ αίματος μπορούν να προβλέψουν την ημερομηνία θανάτου...

Όλα αυτά βέβαια βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο και μέχρι στιγμής τα τεστ έχουν γίνει μόνο σε πουλιά με ικανοποιητικά αποτελέσματα πρόγνωσης. Το σκεπτικό των βρετανών ερευνητών του πανεπιστημίου East Anglia, που έκαναν την μελέτη και τη δημοσίευσαν στο περιοδικό molecular ecology, είναι πως με το τεστ αίματος θα μπορούν να αναλύσουν το DNA του καθένα και να εντοπίσουν τον ρυθμό γήρανσης, άρα το πότε κάποιος θα γεράσει και κατά συνέπεια, κατά προσέγγιση να βρουν πότε θα πεθάνει. Μιλάμε πάντα για θάνατο από φυσικά αίτια.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ

Αντιγραφή από εδώ: http://alexanderchalkidis.com/statistics/?p=403

csection 5

Το θέμα δεν πιστεύω ότι μπορεί να εξηγηθεί πιο απλά.  Σε όλο τον κόσμο το ποσοστό καισαρικών γεννήσεων είναι 10-15%.  Αυτό ορίζει και ως φυσιολογικό ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας (WHO).  Βραζιλία (36%),  Μεξικό (30%), Ιταλία  (31%), ΗΠΑ (23%) και Αγγλία (19%) θεωρούνται επικίνδυνα ψηλά.  Και η Ελλαδάρα;
Είτε πας σε δημόσιο νοσοκομείο ή σε ιδιωτικό, τα ποσοστά είναι απίστευτα ψηλότερα από οπουδήποτε αλλού.
Έχουμε δυο φορές περισσότερους γυναικολόγους ανά 100,000 γυναίκες από ότι στο Αμστερντάμ, το Παρίσι ή την Βαρκελώνη.  Και τι κάνουν;  Καισαρικές!  Απόδειξη ο συσχετισμός μεταξύ ποσοστού καισαρικών και είδος ασφάλισης ή αν είναι Ελληνίδα ή αλλοδαπή.
 Τα στοιχεία είναι από την εξαιρετική και ενδελεχή έρευνα αυτή - http://eurpub.oxfordjournals.org/content/15/3/288.full   
 Όσες πλήρωσαν οι ίδιες (και όχι το ταμείο τους) είχαν περίπου το ίδιο ποσοστό καισαρικών με όσες γέννησαν σε δημόσιο νοσοκομείο.  Αλλά και πάλι το γενικό ποσοστό είναι πολύ ψηλό αφού έχει περάσει πια η “γραμμή¨τρομοκρατίας η οποία ενισχύει τις καισαρικές γιατί είναι (τάχα μου) πιο “ασφαλείς”.
 Και μετά μας φταίει η Τρόικα για τα χάλια μας;
 .

ΑΡΣΙ. Η ληστεία, η λίστα και η «βρώμικη τρόικα» (εξωτερικού και εσωτερικού)




Η «τρόϊκα» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας (2 ΝΔ + 1 ΔΗΜΑΡ = Λοβέρδος επί … τρία στην πράξη) τις τελευταίες μέρες προχωράει σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ στην προσπάθεια επιβολής της καταστροφικής πολιτικής που επιβάλλεται από την … ορίτζιναλ τρόϊκα, ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

- Σε συνέντευξη τύπου 16-11-12 ανακοινώθηκαν «66 δράσεις» για τον ΕΟΠΥΥ όπου, μεταξύ άλλων σημαντικών αντιδραστικών ρυθμίσεων, περιλαμβάνεται η αναγκαστική μεταβίβαση στον ΕΟΠΥΥ του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας των νεοενταχθέντων ασφαλιστικών ταμείων. Με άλλα λόγια, ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΥ και των άλλων ταμείων που απαρτίζουν το ΕΤΑΑ, καταθέσεις-ομόλογα-κτίρια κλπ, ρίχνονται άμεσα στον «καιάδα» της μαύρης τρύπας του ΕΟΠΥΥ ! Η κυβέρνηση και οι ξένοι τοκογλύφοι εντολείς της ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ κανονικότατα σαν κοινοί εγκληματίες τον μόχθο και το υστέρημα δεκαετιών των υγειονομικών και άλλων ασφαλισμένων, ολοκληρώνοντας το «ριφιφί» Προβόπουλου – Βενιζέλου με το PSI … Το μέγεθος της ανομίας γίνεται προφανές από το γεγονός πως ο κλάδος σύνταξης του ΤΣΑΥ και των άλλων ταμείων ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ! Κλέβουν δηλαδή «στην ψύχρα» τις συντάξεις και τα εφ’ άπαξ για να στηρίξουν την άδικη, καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική τους !

- Η ληστεία είχε προετοιμαστεί με το «μεσοπρόθεσμο – μνημόνιο 3» που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή σε … ένα άρθρο (!), όπου νομοθετήθηκε η διά της βίας ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ (παρά το γεγονός πως η σχετική τροπολογία είχε απορριφθεί από τη βουλή μόλις λίγες μέρες πριν). Σε αυτό το νομοσχέδιο – τερατούργημα που υπαγορεύτηκε από τη χούντα κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, εκτός από τα ήδη γνωστά αντιλαϊκά μέτρα, κάθε μέρα που περνάει ανακαλύπτεται σωρεία αντιδραστικών διατάξεων για τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά, τους μισθούς κλπ γραμμένες με χαιρέκακη κουτοπονηριά ενάντια στους εργαζόμενους. Κοντά σε αυτά φαίνεται πως μερικοί βρήκαν την ευκαιρία να «χώσουν» στα μουλωχτά και παραγράφους …«φωτογραφικές» που θυμίζουν την λαϊκή παροιμία «τώρα που βρήκαμε παπά ας θάψουμε και τους πεθαμένους». Προσέξτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα : στις αρχές του μήνα ανακοινώθηκε η νέα λίστα φαρμάκων (υπ. απόφαση ΔΥΓ 3α/οικ 104744, ΦΕΚ 2912 Β΄ 30-10-12). Η ηγεσία του υπουργείου υγείας, είτε μέσα στην «πρεμούρα» της ή λόγω ενδοκυβερνητικής φαγωμάρας, πρόκοψε να εκδόσει την απόφαση ΧΩΡΙΣ την υπογραφή του συναρμόδιου υπουργού εργασίας. Έλα όμως που η υπογραφή αυτή απαιτείται απαραιτήτως από τη νομοθεσία (ν. 4052/12, άρθρο 21, παρ. 7)… Συνεπώς, η έλλειψή της ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΚΥΡΗ ! Τι έκαναν οι «φωστήρες» του υπουργείου υγείας για να «κουκουλώσουν» το θέμα ; Απλούστατα : εκ των υστέρων, στο «τερατούργημα – μεσοπρόθεσμο – ένα άρθρο, «έχωσαν» παράγραφο (ν. 4093/12, ΦΕΚ 22/Α/21-11-12, σελ. 5615, παρ. 9) η οποία αντικαθιστά την σχετική του ν. 4052/12 και καταργεί την υπογραφή του υπουργού εργασίας στη λίστα. Τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα έχουν και παράπλευρες επιπλοκές – οδηγούν σε ακραίες παρανομίες και γελοιότητες …

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΤΑΑ, ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ KAI THΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ (ΠΙΣ, Ιατρικοί Σύλλογοι κλπ) ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ

Teenage Gamers Are Better At Virtual Surgery Than MDs


A UTMB Galveston study put the two groups head-to-head to see which would perform better using virtual surgery tools. All those videogames paid off.

A lot of people see videogames as the archetypal time-waster. That's silly, and there have been a lot of studies that show why. The latest? Researchers have found that high school- and college-age gamers are better virtual surgeons than medical residents.
Scientists from University of Texas Medical Branch at Galveston had a hunch that students with a regular videogame diet (high school sophomores who played two hours of games a day and college students who played four) would be primed for virtual surgery tools. They were right. When performance with those tools was measured, the game-playing students did better than a group of residents at UTMB. It was only slightly better, but still. Kinda makes you wonder: Who do you really want poking you with needles, a prim Harvard-educated resident or a slovenly high school kid who spends Friday nights playing Call of Duty?
The study used a machine that replicated surgeries--suture this, pass off that needle, etc. It then measured the users' competency based on how well they did the tasks, including the tension they put on their instruments and their overall hand-eye coordination. The high school students did best, followed by the college group, followed by the UTMB residents.
For something to compare the results to, researchers also had the groups perform simulations without the gaming-type robotic aid used in the first test--an experiment that tested a different set of cognitive traits. The young gamers got trounced by the residents in that field.
This doesn't mean we all need to rush to get our surgeons the latest copy of Halo 4. Most physicians working today, researchers note, weren't trained with robotic surgery tools. But having the same gaming background as the students probably wouldn't hurt, and researchers say we should reconsider how to train surgeons from the Xbox Generation.

Ξεχασμένες φωτογραφίες αποκαλύπτουν ιδιαιτερότητες στον εγκέφαλο του Άινσταϊν


Ο εγκέφαλος του Άινσταϊν πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια μετά το θάνατο της μεγαλοφυίας -ακόμα και σήμερα, μεγάλα τμήματά του παραμένουν αγνοούμενα. Τώρα, όμως, φωτογραφίες που είχαν μείνει ξεχασμένες για δεκαετίες επιβεβαιώνουν ότι ο ιδιαίτερος Δρ Άινσταϊν είχε και ανατομικά ιδιαίτερο μυαλό.

Μεταθανάτια απαγωγή

Η ιστορία ξεκίνησε το 1955, όταν ο Άινσταϊν πέθανε στο Πρίνστον του Νιού Τζέρσι σε ηλικία 76 ετών. Πριν ακόμα πάρει έγκριση από την οικογένεια και τον διαχειριστή της διαθήκης του καθηγητή, ο αμφιλεγόμενος παθολόγος Τόμας Χάρβεϊ αφαίρεσε τον εγκέφαλο για εξέταση. Τον χώρισε σε 240 κομμάτια, τα οποία εμβαπτίστηκαν σε ρητίνη και κόπηκαν σε χιλιάδες φέτες για εξέταση στο μικροσκόπιο. Ο Χάρβεϊ έστειλε αρκετές φέτες σε επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, κράτησε όμως τον υπόλοιπο εγκέφαλο σε ένα κουτί στο γραφείο του.

To εγκεφαλικό επεισόδιο της διορατικότητας

Η νευροανατόμος Jill Bolte Taylor (Τζιλ Μπόλτι Τέηλορ) είχε την ευκαιρία που αρκετοί μελετητές του ανθρώπινου εγκεφάλου θα ήθελαν να έχουν. Ένα πρωινό συνειδητοποίησε πως είχε πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο. Καθώς συνέβαινε και όπως ένιωθε τις λειτουργίες του μυαλού της να σταματούν μία μία, η ομιλία, η κίνηση, κατανόηση της πραγματικότητας - μελέτησε και θυμήθηκε κάθε στάδιο του επεισοδίου.
Μιά δυνατή ιστορία για το πώς ο εγκέφαλος μας καθορίζει το ποιοι είμαστε και πως συνδέει εμάς με την πραγματικότητα αλλά και με τον καθένα από μας.

Translated into Greek by Theodora Apostolopoulou
Reviewed by Dimitra Papageorgiou
Η ομιλία αυτή δόθηκε το Φεβρουάριο του 2008.


Κλινική μόνο με sexy νοσοκόμες



Κλινική μόνο με sexy νοσοκόμες

46
 
0
 
 

Ένα νοσοκομείο της Σουηδίας, αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα μία από τις πιο κλασικές φαντασιώσεις: τις σέξι νοσοκόμες.

Στην αγγελία που δημοσίευσε, αναζητώντας νέες νοσηλεύτριες, το γενικό νοσοκομείο της νότιας Στοκχόλμης αναφέρει: «θέλουμε νοσοκόμες με όρεξη για δουλειά, επαγγελματισμό και χιούμορ. Και φυσικά, θα πρέπει να είναι τόσο ελκυστικές όσο αυτές που παίζουν στις τηλεοπτικές σειρές.

Αν, λοιπόν, έχετε και το ανάλογο πτυχίο, στείλτε μας τγην αίτησή σας και μπορεί να είστε μία από τις νέες νοσοκόμες που θα προσλάβουμε για το τμήμα των Επειγόντων».

Ο διευθυντής του νοσοκομείου επιμένει ότι δεν ψάχνουν απαραιτήτως για όμορφες νοσοκόμες. Εξηγεί ότι η αγγελία γράφτηκε έτσι για να προσελκύσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό υποψηφίων.

Όπως λέει ο κύριος Άντερσον, μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή. Σίγουρα θα είναι εντυπωσιακές και οι υποψήφιες…

Πώς να σταματήσεις το γκριζάρισμα των μαλλιών σου!


Πώς να σταματήσεις το γκριζάρισμα των μαλλιών σου!




Είδες τις πρώτες γκρίζες τρίχες στα μαλλιά σου και φρίκαρες; Πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι ριζικές λύσεις, όπως το κούρεμα γουλί, το star.gr σου έχει φυσικά tips για να σταματήσεις το γκριζάρισμα ή, έστω, να το κάνεις με στυλ!
Είτε είσαι άνδρας, είτε γυναίκα, θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι τα γκρι μαλλιά δεν μπορούν να εξαφανιστούν εντελώς. Μπορούν όμως να προληφθούν και να περιοριστούν.
Βασικοί παράγοντες για τα γκρίζα μαλλιά είναι η κληρονομικότητα (άτιμα γονίδια), το κάπνισμα (από μισό έως ένα πακέτο την ημέρα συμβάλλει στη γκρίζα κόμη, λένε οι έρευνες) και το άγχος.
Πώς να προλάβεις τα γκρίζα μαλλιά
1. Μαύρο Τσάι
Το μαύρο τσάι με λίγες δόσεις αλάτι θεωρείται ότι προλαμβάνει το γκριζάρισμα των μαλλιών, τα οποία θα πρέπει να λούσεις με αυτό το μείγμα. Όσοι το δοκίμασαν, λένε ότι κάνει τις γκρι τρίχες ακόμα πιο ανοιχτές, σε σημείο που… εξαφανίζονται μέσα στα υπόλοιπα μαλλιά.
2. Φύλλα Κάρυ και Έλαιο Αμυγδάλου
Βράσε ίση ποσότητα φύλλων κάρυ και ελαίου αμυγδάλου. Μόλις κρυώσει λίγο, άπλωσέ το στο κεφάλι σου και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Ξέβγαλε το κεφάλι σου καλά με χλιαρό νερό.
3. Λάδι Καρύδας και Λεμόνι
Ανακάτεψε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας με μερικές σταγόνες λεμόνι. Κάνε μασάζ στο κεφάλι σου με απαλές κινήσεις, άφησέ το για 10 λεπτά και ξέπλυνες με άφθονο νερό και ενυδατικό σαμπουάν.
ΠΡΟΣΟΧΗ: το να καλύψεις τα λευκά με βαφή ή σπρέι, κάθε άλλο παρά λύση είναι, ειδικά αν είσαι άνδρας. Και στις γυναίκες, όμως, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αντί για ένα ωραίο γκρι… η κουπ γίνεται μωβ ή μπλε ηλεκτρίκ! Στην αγορά υπάρχουν προϊόντα για να κάνεις γκρίζα όλα τα μαλλιά σου, οπότε, αν το πάρεις απόφαση, χρησιμοποίησε κάποιο από αυτά!

How to Lower Cholesterol


Γενετική μετάλλαξη αλλάζει την αντίδραση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος

Από: http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_06/11/2012_468640

Έλληνες ερευνητές βρήκαν μια γενετική μετάλλαξη που αλλάζει την αντίδραση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος στις μολύνσεις.
Μια ελληνική ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής επιστήμονες του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ανακάλυψε ότι ένας κοινός πολυμορφισμός στα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος, δηλαδή μια πολύ συχνή «μετάλλαξη» την οποία φέρει περίπου ένας στους τέσσερις ανθρώπους, ευθύνεται για το ότι κάποιοι άνθρωποι πιο επιρρεπείς σε συγκεκριμένες μολύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του ιού HIV που ευθύνεται για το AIDS. Η σχετική δημοσίευση έγινε στο διεθνές περιοδικό ανοσολογίας «Journal of Immunology».

Παχυσαρκία, Διαβήτης και Καρδιοπάθειες, συνέπειες της οικονομικής κρίσης

Από: http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_08/11/2012_469183


Αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς μας προς το χειρότερο βλέπουν οι επιστήμονες λόγω της οικονομικής κρίσης, εκφράζοντας ανησυχία για την επίδραση της στην παιδική διατροφή, αλλά και για τις μελλοντικές συνέπειές της.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα δεδομένα από προηγούμενες περιόδους κρίσης και πείνας δείχνουν ότι άτομα που εκείνη την εποχή ήταν σε εμβρυική ή βρεφική ηλικία πλήρωσαν το τίμημα της κρίσης με αυξημένη εμφάνιση παχυσαρκίας, μεταβολικού συνδρόμου, διαβήτη και καρδιοπαθειών. «Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, είμαστε ανήσυχοι σχετικά με τη σημερινή κρίση» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Συντονιστής Διευθυντής της Α' Παθολογικής Κλινικής και του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου «Τζάνειο», Ανδρέας Μελιδώνης.

«Ρίχνουν την ποιότητα στα φάρμακα»

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, εξηγεί στην κυριακάτικη «Real News» ότι το μέτρο θα ανοίξει την πόρτα στη μαζική εισαγωγή ποιοτικά αμφίβολων ή και πλαστών φαρμάκων, με μοναδικό κριτήριο... τη χαμηλότερη τιμή, μετατρέποντας σε πειραματόζωο τον Έλληνα ασθενή.
-Σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία; 

«Τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια μια σειρά από μέτρα που στοχεύουν στη μείωση των φαρμακευτικών δαπανών έχουν φέρει τις ελληνικές παραγωγικές φαρμακοβιομηχανίες σε εξαιρετικά δεινή θέση. Μειώσεις επί μειώσεων στις τιμές, αλλεπάλληλα rebates, «κούρεμα» των ομολόγων που δόθηκαν υποχρεωτικά έναντι παλιών χρεών και τα νέα χρέη των νοσοκομείων συνθέτουν ένα εφιαλτικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Πρέπει δε να τονιστεί ότι, εκτός από εξοντωτική, η πίεση που δέχεται η εγχώρια παραγωγή είναι και ασύμμετρη, με δεδομένο ότι οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες αναλογούν μόλις στο 15%-17% της φαρμακευτικής δαπάνης.

Πώς θα διακρίνετε την αλλεργία από την ίωση

Από το: «Οι νέες θεραπείες για τις αλλεργίες» (http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=3185&la=1)
Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας κ. Καλλιόπη Κόντου-Φίλη αναλύει τις αλλεργίες της άνοιξης, περιγράφει τα συμπτώματά τους και εντοπίζει τα αλλεργιογόνα του ελληνικού χώρου. Επίσης, ενημερώνει για τις νέες μορφές θεραπείας και δίνει πρακτικές οδηγίες για πρόληψη.



«Η αλληλοεπικάλυψη των συμπτωμάτων αλλεργίας και λοίμωξης είναι συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα στο αναπνευστικό σύστημα, αφού τα συμπτώματαόπως βήχας καταρροή φτερνίσματα, δακρύρροια, ερεθισμός ματιών κ.λπ.μπορεί να εμφανιστούν και στις δύο περιπτώσεις» επισημαίνει η κ. Κόντου. Μπορείτε να τα διακρίνετε από τα εξής σημεία:

• Οι λοιμώξεις συχνά προκαλούν πυρετό, ενώ είναι δυνατόν να υπάρχουν και συνοδά συμπτώματα κακουχίας, καταβολής δυνάμεων, πόνων στα οστά και τους μυς.

• Η καταρροή στην αλλεργική ρινίτιδα και η δακρύρροια στην επιπεφυκίτιδα είναι διαυγής σαν νεράκι, ενώ στη λοίμωξη πυκνόρρευστη και κιτρινωπή.

• Ο κνησμός- ιδιαίτερα όταν είναι έντονος και επεκτείνεται στη στοματική κοιλότητα ή τα αυτιά χαρακτηρίζει την αλλεργία.

Περισσότερα