Υγειονομική βόμβα η Αθήνα

Αύξηση λοιμωδών νοσημάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας διαπιστώνει έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που επικεντρώθηκε... σε περιοχές της πρωτεύουσας που συγκεντρώνουν πολλούς μετανάστες και καταγράφει επανεμφάνιση νοσημάτων που είχαν εκριζωθεί, νεοεμφανιζόμενα νοσήματα και ραγδαία εξάπλωση λοιμωδών νοσημάτων, καθώς και κίνδυνο εκδήλωσης επιδημιών. Τα λοιμώδη νοσήματα που ανιχνεύτηκαν είναι η HIV λοίμωξη, η ηπατίτιδα B και C, η ελονοσία, η φυματίωση, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα με ραγδαία αύξηση κυρίως της σύφιλης, της βλεννόρροιας και των κονδυλωμάτων, καθώς και δερματικά νοσήματα, όπως η ψώρα και η φθειρίαση.

ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ

Έμφραγμα. Πόσο κινδυνεύουμε;

Τι σημαίνει έμφραγμα μυοκαρδίου;

Η κλινική διάγνωση  του οξέος έμφραγμα του μυοκαρδίου απαιτεί τον ενδελεχή έλεγχο του ιστορικού σε συνδυασμό με άμεσα ευρήματα μυοκαρδιακής νέκρωσης που προκύπτουν με βιοχημικές, ηλεκτροκαρδιογραφικές και απεικονιστικές μεθόδους. Το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου με ανάσπαση του ST στο ηλεκτροκαρδιογράφημα ή απλά οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου συγκαταλέγεται στα οξέα στεφανιαία σύνδρομα (όπως η ασταθής στηθάγχη και το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου χωρίς ανάσπαση του ST).

Που οφείλεται το έμφραγμα;

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου οφείλεται σε αιφνίδια απόφραξη ενός κλάδου των στεφανιαίων αρτηριών λόγω ρήξης ή διάβρωσης της αθηρωματικής πλάκας και δημιουργίας θρόμβου ο οποίος αποφράσσει πλήρως την υπεύθυνη στεφανιαία αρτηρία με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη νέκρωση μιας περιοχής του μυοκαρδίου.

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Το σχέδιο για ενοποίηση νοσοκομειακών μονάδων που εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά πληρότητας βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση ξεκινώντας από τριάντα νοσοκομεία της Αττικής και της Περιφέρειας.

Πρώτα στη λίστα είναι το νοσοκομείο Κρεστενών με πληρότητα 6%, Ληξουρίου με πληρότητα 14% και πολλά ακόμα των οποίων η πληρότητα μετά βίας φτάνει το 50%. Στην Αττική, για παράδειγμα, τέτοια περίπτωση είναι το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» με πληρότητα 40%.

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ

Τι διαπιστώθηκε σε μακροχρόνια έρευνα που συμμετείχαν 2.500 γυναίκες
Γυναίκες που εμφανίζουν πρόωρη εμμηνόπαυση μπορεί ενδεχομένως να
αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο για καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό
επεισόδιο, αναφέρει νέα έρευνα.
Ο αυξημένος κίνδυνος ισχύει σε διάφορα εθνικά υπόβαθρα και είναι
ανεξάρτητος από παραδοσιακούς παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια και
εγκεφαλικό επεισόδιο, δήλωσαν οι ερευνητές.
Η έρευνα περιέλαβε περισσότερες από 2.500 γυναίκες, ηλικίας 45 έως 84
ετών, που παρακολουθήθηκαν μεταξύ 6 και 8 ετών. Ποσοστό 28% των
γυναικών ανέφερε πρόωρη εμμηνόπαυση που συμβαίνει πριν την ηλικία των
46 ετών.


Τροφές που ρίχνουν την πίεση

Τροφές που ρίχνουν την πίεση

Μήπως νιώθετε συχνά πονοκέφαλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή πάνω από τα μάτια και συγχρόνως αίσθημα φούντωσης που συνήθως συνοδεύεται από εφίδρωση ή δυσφορία; Αυτά, μπορεί να συμβούν όταν η πίεση ή αλλιώς υπέρταση ανεβαίνει αρκετά. Ομως, τις περισσότερες φορές η υπέρταση (από την οποία πάσχουν οι 4 στους 10 Ελληνες) είναι



ΝΟΣΟΣ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ

Η πιο βαριά μορφή άνοιας με διαστάσεις επιδημίας

Οσο περνά ο καιρός, ο ασθενής χάνει την εμπιστο­σύνη του στους άλλους και γίνεται καχύποπτος για τα πάντα. Μειώνεται το ενδιαφέρον του για κάθε δραστηριότητα, εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ μπορεί να έχει και ψευδαισθήσεις

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο γνωστή και η πιο διαδεδομένη μορφή άνοιας. Σε παγκόσμιο επίπεδο υπολογίζεται ότι το 10% των ανθρώπων που είναι πάνω από 70 ετών πάσχουν από την ασθένεια, ενώ το ποσοστό στην Ελλάδα είναι πιο χαμηλό και υπολογίζεται στο 6%.
Η πιο βαριά μορφή άνοιας με διαστάσεις επιδημίας
Οι προβολές για το μέλλον, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, καθώς υπολογίζεται ότι το 2050 περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι θα πάσχουν από Αλτσχάιμερ. Η συχνότητα της νόσου αυξάνεται με την αύξηση της ηλικίας. Λόγω του ότι ο μέσος όρος ζωής, τουλάχιστον στις ανεπτυγμένες χώρες, είναι μεγαλύτερος τις τελευταίες δεκαετίες, είναι επόμενο να αυξάνεται και ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από την ασθένεια.

Επιστροφή στη Σμύρνη

Η τριλογία του Ευάγγελου Μαυρουδή που παρουσιάζεται στις 11 Οκτωβρίου


Μεταφορα ιατρείων ΕΟΠΥΥ

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ιατρων του ΕΟΠΥΥ με τους  εκπρόσωπους του Υπουργείου Υγείας και τον συντονιστή για την μεταφορα των ιατρείων  Παρόντες ο πρόεδρος του συλλόγου ιατρων  Μεξης Βαγ ο διευθυντής  του ΕΟΠΥΥ Ραφηνας Παπαϊωάννου β καθώς και ο αν προϊστάμενος και τ προεδρος  του συλλογου Μαυρουδης Βαγ  Κατα την διάρκεια της συνάντησης εγινε  ανταλλαγη απόψεων όσο αφορά την στέγαση αλλά και την λειτουργία των ιατρείων  Τα σχέδια ειναι σχεδόν έτοιμα και αναμένονται οι εργασίες να ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο  Όπως όλα δείχνουν η μεταφορα θα αργήσει  εκτός και αν όλα τα έργα ανακαίνιση  του κτηρίου τελειώσουν γρήγορα 

Θεράπευσε άνδρα με καρκίνο στην τραχεία

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4752823


Δρ Πάολο Μακιαρίνι

Θεράπευσε άνδρα με καρκίνο στην τραχεία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012
«Η μηχανική ιστών μάς βοηθά στην παραγωγή ανθρωποποιημένων ή… πιο ανθρώπινων οργάνων σε σχέση με τη μηχανική καρδιά, για παράδειγμα», ανέφερε ο δρ Πάολο Μακιαρίνι από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία. Ηταν ένας από τους πρώτους επιστήμονες που χρησιμοποίησε τη μέθοδο των βιοτεχνητών μοσχευμάτων προκειμένου να θεραπεύσει έναν άνδρα από την Ισλανδία που είχε αναπτύξει καρκίνο στην τραχεία. Από τότε έχουν περάσει 15 μήνες και σύμφωνα με τον ειδικό επιστήμονα «όλες οι λειτουργίες του οργανισμού του είναι φυσιολογικές και επίσης δεν έχει εμφανίσει ξανά τον συμπαγή όγκο που είχε στην τραχεία». Εγκαινίασε την επιτυχημένη μέθοδο βιοτεχνητών οργάνων με την αλλαγή της κυτταρικής υφής μιας τραχείας. Το 2008 είχε πάρει μια τραχεία από νεκρό δότη και μέσω της διαδικασίας εμβάπτισης σε κύτταρα του ίδιου του ασθενούς τής άλλαξε τη βιολογία και στη συνέχεια τα μεταμόσχευσε στη Ισπανίδα Κλαούντια Καστίγιο.
Και μπορεί με αυτόν τον τρόπο να ξεπερνούσε το πρόβλημα (ιστο)συμβατότητας του δέκτη, όμως αντιμετώπιζε νέο πρόβλημα με τα βιολογικά υλικά, καθώς ήταν ευαίσθητα και επιπλέον δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν ανά πάσα στιγμή. Ετσι, αποφάσισε να δημιουργήσει το όργανο από την αρχή. Σε έναν ασθενή με πρόβλημα καρκίνου στην τραχεία που χρειαζόταν μεταμόσχευση έκανε τρισδιάστατη τομογραφία, είδε ξεκάθαρα το σχήμα της τραχείας του και δημιούργησε ακριβώς στις ίδιες διαστάσεις μία νέα από πλαστικό υλικό.
«Τα υλικά αυτά είναι φθηνά και έχει αποδειχθεί μέσα από τα πειράματά μας ότι δένουν καλά με τα βλαστικά κύτταρα. Το εκμαγείο μπορεί να δημιουργηθεί σε ελάχιστο χρόνο καθώς και σε όποιο μέγεθος και σχήμα θέλουμε. Ετσι καθίσταται δυνατή η μεταμόσχευση και σε μικρά παιδιά ή ακόμη και βρέφη που έχουν την ανάγκη μοσχεύματος» εξήγησε ο δρ Πάολο Μακιαρίνι.

Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ


Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους ανακοίνωσαν οι γιατροί, μετά την πληρωμή των επισκέψεων Ιουνίου, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν ακόμα μεγάλα χρέη και ζητούν άμεση έναρξη διαλόγου με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.



http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4753289

Εγκυμοσύνη χωρίς σάκχαρο

Υγιή μαλλιά και το φθινόπωρο

Σε ισχύ έως το τέλος του μήνα οι συνταγές του ΕΟΠΥΥ

Παράταση ισχύος των συνταγών του ΕΟΠΥΥ, έως το τέλος του μήνα, έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού.


Η παράταση δόθηκε λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, κατά τη διάρκεια των οποίων πολλές από τις αυνταγές δεν εκτελέστηκαν στο πενθήμερο που ορίζει ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ.

Με εγκύκλιό του, ο κ. Γεράσιμος Βουδούρης σημειώνει ότι '...στην περίπτωση που κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεωντων φαρμακοποιών έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσης ηλεκτρονικών καιχειρόγραφων συνταγών και εξακολουθεί να υπάρχει αναγκαιότητα χορήγησης των φαρμάκων, οι συνταγές εκτελούνται κανονικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 με την παρακάτωδιαδικασία:

  • Ο θεράπων ιατρός θα αλλάξει την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής μεσφραγίδα και υπογραφή του.
  • Η ηλεκτρονική συνταγή με την διορθωμένη ημερομηνία εκτελείται υποχρεωτικά από τα φαρμακεία μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Στατίνες: Eναι πράγματι θησαυρός;


Ο ετήσιος τζίρος από τις πωλήσεις στατινών στις Η.Π.Α. συναγωνίζεται εκείνον των εξαγωγών όπλων: 20 δις δολάρια!
www.vita.gr - Στατίνες: Eναι πράγματι θησαυρός;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ -ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ

Την «ενοχλητική αλήθεια» του ΕΟΠΥΥ εξιστορεί εδώ και λίγη ώρα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος καταγράφοντας μια σκληρή πραγματικότητα η οποία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.
«Φοβάμαι ότι στο τέλος της διαχείρισης του έτους το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ θα είναι 1,4 με 1,5 δισ. ευρώ. Υπάρχουν σημαντικές απαιτήσεις από ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ«, δήλωσε ο υπουργός Υγείας προκαλώντας την ανησυχία πολλών βουλευτών για την επιρροή του ΕΟΠΥΥ στο γενικότερο δημοσιονομικό έλλειμμα.
Ο κ. Λυκουρέντζος επεσήμανε πως παρά τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας το πάρτι με τις συνταγογραφήσεις συνεχίζεται αμείωτο επισημαίνοντας ότι μόνο τον Ιούλιο καταγράφηκαν πάνω από 4 εκατ. 700 χιλιάδες συνταγές.

Μόνο την προηγούμενη Παρασκευή μάλιστα, με την πιθανολογούμενη απεργία των φαρμακοποιών οι συνταγογραφήσεις ξεπέρασαν τις 600.000. Σε μία και μόνο ημέρα.
«Δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιούνται αυτές οι ακραίες συμπεριφορές με τις οποίες αναζητείται από κάποιους επιτήδειους «έσοδο» μέσω αυτής της πρακτικής. Οι Έλληνες να γνωρίζουν ότι όσο πληρώνουμε αλόγιστα τόσο περισσότερο δυσχερής γίνεται η οικονομική μας κατάσταση και τόσο περισσότερο αναγκαζόμαστε να προσφεύγουμε σε μέτρα που καμία κυβέρνηση δεν θέλει να πάρει» είπε ο κ.Λυκουρέντζος , ο οποίος έριξε και τις μπηχτές του στα κατορθώματα του Ανδρέα Λοβέρδου λέγοντας ότι παρέλαβε τα έργα του ΕΣΠΑ με απορροφητικότητα μόλις 15,4%.
«Ακούω την κριτική ότι είμαι λογιστής. Ξέρω ότι κάθε νοικοκύρης είναι καλός λογιστής στο σπίτι του. Ο κάθε Υπουργός πρέπει να είναι καλός νοικοκύρης και να σέβεται το δημόσιο χρήμα. Ούτε ανάλγητοι είμαστε, ούτε πάψαμε να θυμόμαστε την κοινωνική μας καταγωγή. Να προσφέρουμε θέλουμε. Πρέπει να λέμε όμως την ενοχλητική αλήθεια. Στην ελληνική πραγματικότητα ακούμε με την ενοχλητική αλήθεια ότι οι πόροι είναι περιορισμένοι και ότι ο δανεισμός δεν υπάρχει» είπε ο Υπουργός.
Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται σύμφωνα με το parapolitika.gr, στη μεσημεριανή σύσκεψη της διυπουργικής με συμμετοχή Λυκουρέντζου και Στουρνάρα στην οποία θα εξειδικευθεί το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής οφειλών του Υπουργείου με προτεραιότητα τους φαρμακοποιούς και εν συνεχεία τους γιατρούς και τους άλλους προμηθευτές.
πηγή: troktiko.gr





ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΕΟΠΥΥ

Την  Πεμπτη το  βραδυ   στο  ξενοδοχειο  AVRA στην  Ραφηνα  πραγματοποιηθηκε η  συναντηση  των  ιατρων  του  ΕΟΠΥΥ  Ραφηνας  και  του  ΔΣ  του  συλλογου ιατρων  Ανατ  Αττικης             Σκοπος  της  συναντησης ηταν  να  ενημερωθουν  οι  ιατροι για  την μετεγκατασταση  τους στο  Παιδοψυχιατρικο  Νοσοκομειο  και  στο Κ. Υ Νεας Μακρης         Μετα  την συναντηση  των ιατρων  με  το  Δ Σ και  την ενημερωση  απο τον Προεδρο  ΜΕΞΗ Β τον  προισταμενο  του  εοπυυ Ραφηνας ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Β τον τ. προεδρο  του  συλλογου ΜΑΥΡΟΥΔΗ  Β και  τον  δημοτικο συμβουλο  ΤΟΥΡΟΥΚΗ Ν ολοι οι παροντες ιατροι συμφωνησαν  για  την μεταφορα  τους  οπου  αναμενεται  να γινει  αρχες  Οκτωβριου

Το βάρος δεν καθορίζει την υγεία



Ενα αδύνατο σώμα δεν αποτελεί συνώνυμο της καλής φυσικής κατάστασης, υπογραμμίζουν αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας.

Βάσει των ευρημάτων τους, ένα παχύσαρκο άτομο μπορεί να είναι και σωματικά υγιές και να αντιμετωπίζει παρόμοιο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων ή καρκίνου με ένα άτομο φυσιολογικού βάρους.

Το βάρος δεν καθορίζει την υγεία

Ο ήλιος θεραπεύει


Η βιταμίνη D, γνωστή και ως «βιταμίνη του ήλιου», επιταχύνει τη θεραπεία της φυματίωσης και αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας της IVF στις λευκές γυναίκες σύμφωνα με δυο νέες μελέτες
Ο ήλιος θεραπεύει

Βηματοδότης με μέγεθος… καρφίτσας!



Ένα λιλιπούτειο εμφύτευμα σε ρόλο βηματοδότη που θα μπορούσε να χωρέσει στην κεφαλή μιας καρφίτσας ανέπτυξαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανοί μηχανικοί κατάφεραν να φτιάξουν μια μικροσκοπική και ενεργειακά αυτόνομη εμφυτεύσιμη συσκευή, η οποία αντλεί την ενέργειά της από τα ραδιοκύματα που λαμβάνει εκτός του σώματος, με τη βοήθεια μιας εξωτερικής πηγής. Πρόκειται για μια καινοτομία η οποία, σύμφωνα με τους εμπνευστές της, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σειρά νέων ιατρικών αισθητήρων ή ακόμη και «έξυπνων» χαπιών, που θα λειτουργούν χωρίς μπαταρίες.

Βηματοδότης με μέγεθος… καρφίτσας!

Καμπανάκι για κοινά παυσίπονα


Η λήψη Μη Στεροειδών Αντιφλεγμονωδών Φαρμάκων από άτομα που έχουν υποστεί καρδιακό επεισόδιο φαίνεται ότι μπορεί να συνδέεται με κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Καμπανάκι για κοινά παυσίπονα

Νέο εμβόλιο για τον αλλεργικό κατάρρου


Ένα νέο εμβόλιο για τον αλλεργικό κατάρρου το οποίο αναπτύσσεται από βρετανούς επιστήμονες υπόσχεται λιγότερη ταλαιπωρία και διαρκή ανακούφιση για τους πάσχοντες.

Νέο εμβόλιο για τον αλλεργικό κατάρρου

Ελληνική ανακάλυψη - «ασπίδα» για τη θερμοπληξία


Έναν νέο μηχανισμό προστασίας από το θερμικό στρες ανακάλυψαν έλληνες ερευνητές του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ), στην Κρήτη. Ο μηχανισμός ο οποίος, υπό κανονικές συνθήκες, βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση, ενεργοποιείται από το στρες προκειμένου να προστατεύσει ένα ζωτικής σημασίας κυτταρικό οργανίδιο, το δίκτυο Golgi. Μεταξύ άλλων, το οργανίδιο αυτό ρυθμίζει την ισορροπία των ιόντων ασβεστίου στα κύτταρα εξασφαλίζοντας έτσι τη λειτουργικότητά τους.

Ελληνική ανακάλυψη - «ασπίδα» για τη θερμοπληξία - science - Ιατρική – Βιολογία

Κόψτε το κόκκινο κρέας στο μισό!


Νέα μελέτη βρετανών επιστημόνων αποκαλύπτει ότι ο περιορισμός του κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος μπορεί να μειώσει σημαντικά την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαβήτη, ακόμη και καρκίνου.

Κόψτε το κόκκινο κρέας στο μισό!

Καλύτερα τα κατεψυγμένα έμβρυα στην εξωσωματική - science - Ιατρική – Βιολογία


Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση έχουν περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν τη μητρότητα εάν βάλουν τα έμβρυά τους στον… πάγο. Αυτό προέκυψε από μετα-ανάλυση 11 προηγούμενων μελετών που περιελάμβαναν 37.000 περιπτώσεις εγκυμοσύνης και η οποία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Βρετανικού Φεστιβάλ Επιστημών στο Αμπερντίν της Σκωτίας.

Καλύτερα τα κατεψυγμένα έμβρυα στην εξωσωματική

Το γονίδιο δεν είναι παντοκράτορας!


Αν η αποτύπωση του ανθρωπίνου γονιδιώματος ήταν το αλφάβητο της ζωής μας, το πρόγραμμα ENCODE είναι η εγκυκλοπαίδεια που μόλις δημοσιεύθηκε. Και αποκαλύπτει ότι το γονίδιο δεν είναι παντοδύναμο αλλά υπόκειται σε ένα πολύπλοκο «ρυθμιστικό πλαίσιο» φτιαγμένο κυρίως από «σκουπιδο-DNA»

Το γονίδιο δεν είναι παντοκράτορας!

Natural ways to lower cholesterol



Drink green tea
The tannins found in tea may help lower cholesterol naturally, with several studies showing that green tea is particularly effective. In 2011, a US study found that when taken in the form of a drink or capsule, green tea helps to reduce LDL cholesterol – known as the "bad cholesterol". The results, which were published in the Journal Of The American Dietetic Association, found that green tea reduced LDL cholesterol levels by up to five or six points more than other treatments. Compounds found in green tea called catechins are thought to decrease cholesterol absorption in the gut.

Eat more beans
Beans can help lower your cholesterol levels by up to six per cent, according to a study from Arizona State University Polytechnic in the US. Participants in the study ate half a cup of baked beans every day for eight weeks. Researchers say it's possible the plant fibre in the beans may help to reduce cholesterol absorption. They believe a diet that incorporates a variety of beans might be as productive as taking a statin (the primary class of cholesterol-lowering medication). To help lower your cholesterol naturally, add black, pinto or kidney beans to your diet.

Περισσότερα

- Κρατήστε το ανοσοποιητικό σας σε φόρμα! - science

ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕ Ω3

              (3)  (0)


Η τακτική πρόσληψη ιχθυελαίων σε συνδυασμό με ήπια άσκηση μπορεί να σώσει πολλούς από την απώλεια μυϊκού ιστού που επέρχεται με την ηλικία. Η ανακάλυψη, η οποία προέρχεται από μια πρώτη κλινική δοκιμή στη Σκωτία, έρχεται να προστεθεί σε άλλες που έχουν εντοπίσει ποικίλες ευεργετικές επιδράσεις των λιπαρών οξέων ω-3, από την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων ως την ενίσχυση του οργανισμού των ασθενών με καρκίνο απέναντι στις παρενέργειες της χημειοθεραπείας.

Οι ειδικοί σύντομα θα ξεκινήσουν μια νέα, ευρύτερη δοκιμή προκειμένου να επιβεβαιώσουν τις πρώτες διαπιστώσεις τους, είναι όμως τόσο βέβαιοι για τα ευρήματά τους ώστε ήδη συνιστούν τη «στροφή» των ατόμων μέσης ηλικίας και άνω προς την κατανάλωση ψαριών και τη λήψη συμπληρωμάτων που περιέχουν τα πολύτιμα λιπαρά οξέα.

Μεταστέγαση ΕΟΠΥΥ ΡΑΦΗΝΑΣ


Με το υπ' αρ. 19638/4.5.2012 έγγραφο αποφασίστηκε η μεταστέγαση του ΕΟΠΥΥ Ραφήνας στους χώρους του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Νταού Πέντελης, για να αποδεσμευθεί το μισθωμένο κτίριο του  τ. ΙΚΑ που  στεγαζει σημερα τα  ιατρεια
Η Υγειονομικη Υπηρεσία, δηλ. οι Ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα μεταφερθούν με πιθανή ημερομηνία λειτουργίας, στο  τελος οκτωβριου 2012, στο χώρο τουΝοσοκομειου  Νταού Πεντέλη.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΕΟΠΥΥ

Εως το  τελος  Σεπτεμβρίου αναμένεται  η μεταφορά  των ιατρείων  του ΕΟΠΥΥ  Ραφήνας  στο  Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και ίσως στο Κ. Υ.  ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ.                                  

Επίσκεψη του ΕΟΠΥΥ ΡΑΦΗΝΑΣ στο Κ.Υ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

Επίσκεψη του προϊσταμένου της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ Ραφήνας,  κου Βασ. Παπαϊωάννου, στο Παιδοψυχιατρικο Νοσοκομειο και Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Υγείας, που είχε σαν αντικείμενο την μετεγκατάσταση   των υπηρεσιών του ΕΟΠΠΥ Ραφηνα.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης σε 60"

ΔΙΑΙΤΑ ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΩΝ 1700 ΘΕΡΜΙΔΕΣ



ΔΙΑΙΤΑ 1700 ΘΕΡΜΙΔΕΣ


ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ

Πρωί             Γάλα 0% λιπαρά 1 ποτήρι με 1 φέτα ψωμί με μαργαρίνη και μέλι
Δεκατ.          1 φρούτο
Μεσημέρι     Μοσχάρι ψητό ή βραστό 120γρ.
                     Σαλάτα εποχής 2 φλυτζάνια  με 3 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
                     Πατάτες ή ρύζι 1 φλυτζάνι και 1 φέτα ψωμί (ολικής αλέσεως)     
                     30γρ.
Βράδυ          Σαλάτα ή χόρτα 2 φλυτζάνια με 2 κουτ. ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι           
                     πατάτες, 60γρ. τυρί (ανθότυρο) και 1 φέτα ψωμί

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ


-Τί είναι χοληστερίνη; Και ποιός είναι ο ρόλος της χοληστερίνης στον ανθρώπινο οργανισμό;
-Η χοληστερίνη είναι μία λιπαρή ουσία που κυκλοφορεί στο αίμα μας που σε μεγάλες ποσότητες είναι επικίνδυνη αλλά αντίθετα σε μικρές ποσότητες είναι απαραίτητη στον οργανισμό μας. Συγκεκριμένα η χοληστερίνη βοηθά σε τρείς λειτουργίες του οργανισμού:
1.  -Συντελεί στην παραγωγή ορμονών.
2.  -Βοηθά το συκώτι να παράγει την χολή, η οποία είναι απαραίτητη για την πέψη των τροφών στο έντερο.
3.  -Είναι το κυριότερο συστατικό της μεμβράνης των ανθρωπίνων κυττάρων.
        Η  ολική χοληστερόλη είναι ένας συνδυασμός της  LDL(κακής χοληστερόλης),της HDL(καλής χοληστερόλης) και των τριγλυκεριδίων.
 ΚΑΚΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ(LDL Χοληστερόλη)
Αυτό το λιπίδιο μεταφέρει περίπου το 75% της χοληστερόλης απο το αίμα στα κύτταρα του σώματος.Πολύ LDL στο αίμα μας μπορεί να κολλήσει στο τοίχωμα των αρτηριών μας και να τις βουλώσει.Η συσσώρευση αυτή προκαλεί στένωση των αρτηριών και μειώνει τη ροή του αίματος προς την καρδιά και τον εγκεφαλικό ιστό και μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
 - Δυστυχώς δεν υπάρχουν συμπτώματα για την υψηλή  LDL-Χοληστερόλη.
 -Οταν  τα συμπτώματα φαίνονται,εμφανίζονται σαν στηθάγχη ή έμφραγμα.